MOSKVA RASKRINKALA ERDOGANA: Takvi navodi ne promovišu mirno rešavanje i deeskalaciju sukoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020, 00:39

MOSKVA RASKRINKALA ERDOGANA: "Takvi navodi ne promovišu mirno rešavanje i deeskalaciju sukoba"

Takvi navodi ne promovišu mirno rešavanje i deeskalaciju situacije u zoni sukoba

Tvrdnja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da Rusija, SAD i Francuska isporučuju oružje Jermeniji ni na koji način ne promoviše deeskalaciju sukoba u Nagorno-Karabahu, rekao je danas predsedavajući međunarodnog komiteta ruske državne Dume Leonid Slucki.

- Nažalost, takvi navodi ne promovišu mirno rešavanje i deeskalaciju situacije u zoni sukoba. Rusija i drugi kopredsjedavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << OEBS-ove grupe iz Minska ne podržavaju nijednu stranu i pozivaju na zaustavljanje krvoprolića - rekao je Leonid Slucki.

On je podsetio da su lideri te tri dražve ranije dali "zajedničku izjavu u kojoj pozivaju na prekid vatre".

- Moskva je kasnije bila domaćin razgovora između jermenskog i azerbejdžanskog ministra spoljnih poslova što je rezultiralo sporazumom o prekidu vatre, koji se mora primeniti - rekao je Slucki.

On je dodao da danas svi moraju da rade na nalaženju političkog i diplomatskog rešenja za sukob oo Nagorno-Karabaha i da se uzdrže od agresivne retorike i međusobnog optuživanja.

Erdogan je ranije danas rekao da Rusija, SAD i Francuska isporučuju oružje Jermeniji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.