MOSKVA POVUKLA NOVI POTEZ NAKON INCIDENTA U CRNOM MORU: Od Britanaca zahtevaju samo jedno

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 16:52

MOSKVA POVUKLA NOVI POTEZ NAKON INCIDENTA U CRNOM MORU: Od Britanaca zahtevaju samo jedno

Brod Britanske kraljevske mornarice URO Defender je 23. juna u 11:52 ušao tri kilometara u teritorijalno more u oblasti rta Fiolent

Rusko ministarstvo odbrane ocenilo je danas da su akcije britanskog razarača u Crnom moru flagrantno kršenje Konvencije UN o pomorskom pravu i pozvalo Ujedinjeno Kraljevstvo da istraži postupke posade tog broda.

Kako je ranije saopšteno iz Moskve, britanski brod narušio je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rusku granicu nakon čega je ruska strana ispalila hice upozorenja.

Rusko ministarstvo pozvalo je britansku stranu da sprovede opsežnu istragu o posadi razarača radi sprečavanja sličnih incidenata u budućnosti, prenosi TAS S.

Ministarstvo naglašava da je vojni ataše britanske ambasade pozvan u direktorat za međunarodnu saradnju Ministarstva gde je informisan o ruskoj poziciji.

- Britanska strana je obaveštena da je razarač, delujući u severozapadnom delu Crnog mora, narušio rusku granicu ploveći tri kilometara dubok u ruskim teritorijalnim vodama - navelo je Ministartsvo.

Sa druge strane, zvanični London tvrdi da britanski brod nije ušao u ruske teritorijalne vode i negira da je ruska strana ispalila hice upozorenja.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.