RUSKA FLOTA I BORBENI AVION ISPALILI HITAC KA BRITANSKOM RAZARAČU: Tenzije u Crnom moru, Moskva brani državnu granicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 13:50

RUSKA FLOTA I BORBENI AVION ISPALILI HITAC KA BRITANSKOM RAZARAČU: Tenzije u Crnom moru, Moskva brani državnu granicu

URO Defender je 23. juna u 11:52 ušao tri kilometara u teritorijalno more u oblasti rta Fiolent

Crnomorska flota Rusije je zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila hitac upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu.

Prethodno je britanski razarač dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao, navodi Ministarstvo odbrane Rusije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Razarač URO Defender britanske mornarice je 23. juna u 11:52, krećući se severozapadnim delom Crnog mora, prešao državnu granicu Ruske Federacije i ušao tri kilometara u teritorijalno more u oblasti rta Fiolent - piše u saopštenju.

Nakon toga, kako navodi Ministarstvo, pogranični brod ruske flote je ispalio dva hica upozorenja u 12.06 i 12.08, nakon čega je, u 12.19, avion Su-24M izveo upozoravajuće bombardovanje u pravu kretanja britanskog razarača.

Nakon toga je britanski razarač, u 12.23, napustio granice teritorijalnih voda Ruske Federacije, zaključuje ruski vojni resor.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA U CRNOM MORU Ruski vojni brod pucao ka britanskom razaraču

Izvor: Blic, 23.Jun.2021

Ruski vojni brod ispalio je hice upozorenja na razarač britanske kraljevske mornarice HMS Defender nakon što je ušao u ruske vode u Crno more, preneo je Interfaks u sredu saopštenje ruskog ministarstva odbrane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.