MO RF nastavlja sa obukom srpskih oficira u svojim školama

Izvor: Vostok.rs, 07.Avg.2014, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MO RF nastavlja sa obukom srpskih oficira u svojim školama

07.08.2014. - Bilateralna vojna saradnja

Obuka srpskih oficira u vojnim školskim ustanovama Kopnene vojske Rusije će se nastaviti.

To su izjavili komandant srpskih kopnenih snaga general-pukovnik Aleksandar Živković i njegov ruski kolega general-pukovnik Oleg Saljukov na pregovorima u Moskvi.

Kako je danas za ITAR-TASS saopštio zvanični predstavnik Kopnenih snaga RF Kiril Kisiljov „na susretu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << se diskutovalo o pitanjima bilateralne vojne saradnje“.

„General-pukovnik Oleg Saljukov je istakao visoki nivo obučenosti tenkovskih posada, koje su učestvovale na svetskom prvenstvu „Tenkovski biatlon 2014“, i rekao o planovima za budućnost, povodom nastavka obuke srpskih vojnih stručnjaka u vojnim školskim ustanovama Kopnene vojske Rusije. Takođe, je bilo reči i o uzajamnoj saradnji na liniji kopnenih snaga u 2014. godini. Krajem jula ove godine predstavnici ruskih kopnenih snaga su učestvovali u vojnoj vežbi vojske Srbije „Ravanica 2014“, rekao je Kisiljov.

U toku zvanične posete RF srpska delegacija je posetila Drugu gardijsku motorizovanu pešadijsku diviziju Zapadnog vojnog okruga (Alabino, Moskovska oblast). Oni su se upoznali sa nastavno-materijalnom bazom i fondom kasarne, posmatrali nastavnu obuku, posetili muzej ujedinjenja. Srpska delegacije je posetila i Vojni nastavno-naučni centar „Opšta vojna akademija Oružanih snaga RF“ i prisustvovala na svečanom otvaranju „Tenkovskog biatlona 2014“.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Vladimir Astapkovich    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Nastavlja se obuka srpskih vojnika u Rusiji

Izvor: Blic, 07.Avg.2014

Moskva - Obuka srpskih vojnika u vojnim školskim ustanovama Kopnene vojske Rusije biće nastavljena, izjavio je komandant ruske Kopnene vojske general-pukovnik Oleg Saljukov na susretu sa komandantom Kopnene vojske Srbije general-potpukovnikom Aleksandrom Živkovićem u Moskvi...Zvanični predstavnik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.