Luškov bi da protera sneg iz Moskve!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luškov bi da protera sneg iz Moskve!

MOSKVA - Gradonačelnik Moskve Jurij Luškov želi da okonča s romantičnom idilom snežnog Crvenog trga u Moskvi, jer hoće da rastera oblake iznad ruske prestonice, prenose danas ruski mediji.

"Zašto ne bismo zadržali sneg van granica grada", rekao je Luškov i dodao da bi to za selo značilo više vlažnosti i bolje useve, a za Moskovljane manje snega.

Lužkov je tokom nekih velikih proslava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Moskvi upotrebio avione s posebnim hemikalijama koje mogu da rasteraju oblake. Gradonačelnik sad to predlaže kako bi se izbegao veliki sneg u prestonici.

U okolini Moskve taj projekat nije naišao na entuzijazam meštana, koji strahuju od većih količina padavina tokom zime.

"Kad proteruju oblake iz Moskve za vreme nekih proslava, dodatne padavine predstavljaju još jedan problem za nas", rekao je predstavnik ruskog Ministarstva za poljoprivredu, zadužen za moskovski region, Vladimir Litvičkov.

Direktor meteorološke službe u Rusiji Roman Vilfand ocenio je da je projekat nerealan, jer su oblaci tokom zime različiti od onih koji se proteruju za vreme praznika.

"Padavine zimi su različite, jer se oblaci sporije formiraju. Naravno da se mogu koristiti hemikalije posle pola sata, ali taj proces će se potom obnoviti i na kraju će opet biti padavina", rekao je Vilfand medijima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.