Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2020, 10:09

Lukašenko i Pompeo razgovarali o međusobnim odnosima i međunarodnim pitanjima

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je tokom telefonskog razgovora sa američkim državnim sekretarom da će Moskva i Minsk, u okviru obaveza ODKB, reagovati na eventualnu spoljnu agresiju. Pompeo je izneo uveravanja da od strane NATO takve pretnje nema.
„Dve zemlje su spremne da zajedno reaguju na potencijalne spoljne pretnje. Konkretno, u skladu sa sporazumom u okviru ODKB - o zaštiti zajedničkog prostora - u slučaju spoljne agresije od strane Poljske, Litvanije ili drugih zemalja, Belorusija i Rusija će biti prinuđene da reaguju“, prenela je agencija Belta pozivajući se na pres-službu predsednika. Pompeo je sa svoje strane odgovorio da sa strane NATO, ni od Poljske i Litvanije, ne treba strahovati od takve opasnosti jer ona ne postoji. Kako se navodi, Lukašenko je obavestio sagovornika iz Vašingtona o nacionalnom dijalogu koji se sada „aktivno vodi u Belorusiji“. Pompeo je sa svoje strane poručio da Amerika ostaje privržena suverenitetu i nezavisnosti Minska i razvoju saradnje sa Belorusijom. „Sagovornici su razgovarali i o situaciji u svetu. Prema zajedničkom zaključku, situacija se od Pompeove posete Minsku u februaru drastično promenila, pojavili su se i stalno se pojavljuju novi izazovi. Pompeo i Lukašenko su razgovarali i o unutarpolitičkoj situaciji u Belorusiji i SAD“, navodi televizija.  
Pogledaj vesti o: Moskva,   NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.