Lavrov poručio Kijevu: Opasno koketirati sa ekstremistima

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov poručio Kijevu: Opasno "koketirati sa ekstremistima"

Rusija poziva SAD da se vrate na put dijaloga na jednakim osnovama i uz uzajamno poštovanje, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Govoreći na Međunarodnom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO) u Moskvi, Lavrov je podsetio da su američki partneri zamrznuli rusku saradnju sa Vašingtonom.

"Odlučili su da nas kazne, a ljubav ne može na silu", rekao je on, dodajući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je važno vratiti se na put dijaloga na jednakim osnovama i uz uzajamno poštovanje.

Govoreći o jučerašnjim sukobima desničarskih demonstranata i policije u Kijevu, on je rekao da je nasilje pokazalo da je opasno "koketirati sa ekstremistima".

"To što se dogodilo juče su isti ekstremisti iz partije `Sloboda`", rekao je Lavrov.

Lavrov je podsetio da, kada su održani parlamentarni izbori u Ukrajini 2012. godine, i kada je "Sloboda" podržala ukrajinske nacionaliste koji su svojevremeno sarađivali sa Hitlerovim nacistima, EU je pozvala ukrajinske političare da se uzdrže od saradnje sa ovom strankom.

"Kada se dogodio puč, podsetili smo svoje kolege kako su tretirali ovu organizaciju, ali je francuski ministar spoljnih poslova rekao da je `sve u redu` i da se `Sloboda` kreće u ispravnom političkom pravcu. Juče je pokazan taj ispravni pravac", rekao je ironično Lavrov.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.