Lavrov: Sastanak predsednika Rusije i SAD pojasniće odnose

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Sastanak predsednika Rusije i SAD pojasniće odnose

Moskva računa da će sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika SAD Donalda Trampa u Hamburgu na samitu G20 pojasniti buduće odnose dveju država, izjavio je Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Poseban značaj u današnjem svetu se pridaje odnosima Rusije i SAD, od kojih zavisi rešavanje mnogih međunarodnih problema - od osiguranja strateške stabilnosti do rešavanja regionalnih kriza", rekao je Lavrov, govoreći na svečanosti "Primakovske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << večeri" u Moskvi.

"Vidimo sa kakvom zabrinutošću većina država sveta prihvata sadašnje nenormalno stanje ovih odnosa koji su postali taoci unutar političke borbe u SAD", rekao je Lavrov i dodao da Rusija očekuuje da sastanak ruskog i američkog predsednika u Hamburgu, o kojem se govorilo, pojasni pitanje perspektive rusko-američkih odnosa.

"Lično se iskreno nadam da će prevladati pragmatičnost, usmerenost na osiguranje nacionalnih interesa realnim, najefikasnijim metodama", dodao je ruski diplomata.

Glavno je da će biti prevazidena nenormalna etapa u našim odnosima, kada lideri dveju država između sebe razgovaraju telefonom i nijednom se lično ne sastaju, rekao je Lavrov i istakao da je lični kontakt predsednika veoma važan kao dopuna njihovih telefonskih razgovora, preneo je Sputnjik.

"Tim pre što, sudeći po telefonskim razgovorima, obojica imaju želju da prevaziđu nenormalnosti koje postoje danas i da pocnu da se dogovaraju o konkretnim stvarima", naglasio je šef ruske doplomatije.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lavrov: Odnosi Rusije i SAD biće jasniji posle sastanka Putina i Trampa

Izvor: Blic, 30.Jun.2017

Moskva računa da će sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika SAD Donalda Trampa u Hamburgu na samitu G20 pojasniti buduće odnose dveju država, izjavio je Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov...„Poseban značaj u današnjem svetu se pridaje odnosima Rusije i SAD, od kojih zavisi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.