Lavrov: Rusija, za razliku od drugih zemalja, nikada nije izražavala stav po pitanju važnih referenduma

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija, za razliku od drugih zemalja, nikada nije izražavala stav po pitanju važnih referenduma

Moskva se nikada nije mešala u unutrašnja pitanja drugih zemalja i ne namerava to da radi ni u budućnosti, izjavio je vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Kako je rekao, Evropska unija ja važan trgovinsko-ekonomski partner Rusije, a Moskva sa velikom pažnjom prati sve pregovore koje njene članice vode o budućoj evropskoj integraciji.

Lavrov je naglasio i da Rusija, za razliku od drugih zemalja, nikada nije izražavala stav po pitanju važnih referenduma ili tokom izbornih procesa.

„Rusija je uvek spremna da sarađuje sa svim liderima koje izaberu građani Evrope“, kazao je Lavrov.

Ruski šef diplomatije se osvrnuo i na pitanje evropskih sankcija prema Rusiji i izrazio nadu da će EU prestati da sledi primer grupe zemalja-rusofoba.

„Želimo jaku Evropu, da EU postane konsolidovani i odgovorni igrač na međunarodnom planu, koji je u stanju da formuliše nezavisnu spoljnopolitičku agendu koja je u interesu svih naroda Evrope“, istakao je.

Govoreći o trgovinsko-ekonomskim odnosima Rusije i EU, Lavrov je rekao da se, uprkos negativnom trendu, saradnja vratila na trajektoriju rasta, a trgovinska razmena je krajem prošle godine povećana za 20 odsto u odnosu na prethodnu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.