Lavrov: Rusija ne želi da se svađa sa SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija ne želi da se svađa sa SAD

Moskva ne želi da se svađa s Vašingtonom i otvorena je za ozbiljnu saradnju, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Predsednik (Vladimir Putin) je rekao to mnogo puta - mi ne želimo da se svađamo s tom zemljom", rekao je Lavrov u obraćanju studentima i predavačima na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Lavrov je rekao da je Rusija uvek čuvala prijateljski stav prema američkom narodu i da je sada spremna za "ozbiljnu saradnju u oblastima od obostranog interesa", preneo je TASS.

"Naša iskrena želja je da se politička atmosfera između dve zemlje vrati u normalu. Ali, kao što znate, potrebno je dvoje za tango. Meni izgleda da naši američki partneri u poslednje vreme izvode solo pokrete brejkdensa", rekao je Lavrov.

SAD su u četvrtak naredile zatvaranje generalnog konzulata Rusije u San Francisku i dva konzularna objekta u Vašingtonu i Njujorku, u odgovoru na smanjenje broja američkih diplomata u Moskvi.

Portparolka Stejt Departmenta Heder Nauert rekla je da američki potez dovodi SAD i Rusiju "u ravnotežu", sa po tri konzulata u obe države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Ne želimo svađu sa SAD, već ozbiljnu saradnju

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2017

Moskva želi da se politička atmosfera između dve zemlje vrati u normalu, ne želi da se svađa sa Vašingtonom i otvorena je za ozbiljnu saradnju, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov..."Predsednik Vladimir Putin je rekao to mnogo puta - mi ne želimo da se svađamo sa tom zemljom",...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.