Lavrov: Postoje mnogi veliki projekti sa Egiptom

Izvor: Vostok.rs, 21.Avg.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Postoje mnogi veliki projekti sa Egiptom

Postoji pozitivni napredak u pitanju nastavljanja avio-saobraćaja između Rusije i Egipta, Moskva se nada da će se to u najskorije vreme razjasniti, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Redovno razmatramo pitanje obnavljanja direktnog avio-saobraćaja između naših zemalja. Danas smo konstatovali pozitivan napredak u radu stručnjaka koji rešavaju relevantna pitanja i nadamo se da će u najskorije vreme biti još jasnije u pogledu perspektiva za obnavljanje direktnih letova“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare nakon sastanka sa egipatskim ministrom spoljnih poslova Samehom Šukrijem.

Kairo se nada da će se avio-saobraćaj između Rusije i Egipta obnoviti u najskorije vreme, izjavio je egipatski ministar spoljnih poslova Sameh Šukri.

Ruski ministar je dodao da postoje i mnogi drugi veliki projekti, među kojima je i projekat stvaranja industrijske zone uz učešće Rusije na obali Sueckog kanala i pregovori Evroazijske ekonomske unije (EEU) i Egipta o mogućnosti stvaranja Zone slobodne trgovine.

Šukri je izjavio da je šefu ruske diplomatije predao pismo o bilateralnim odnosima egipatskog predsednika Abdela Fataha al-Sisija ruskom lideru Vladimiru Putinu.

„Imao sam čast da predam gospodinu Lavrovu pismo od gospodina predsednika Abdela Fataha al-Sisija njegovom ruskom kolegi Vladimiru Putinu, u kojem se potvrđuje posvećenost Egipta razvoju bilateralnih odnosa između naših zemalja, proširenje konsultacija u svim pravcima i oblastima koja predstavljaju zajednički interes“, rekao je Šukri. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Nećemo iskaljivati bes na američkim građanima

Izvor: Vostok.rs, 21.Avg.2017

Rusija će dodatno ispitati odluku Sjedinjenih Američkih Država da suspenduje, a onda i ograniči izdavanje viza Rusima, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za novinare.. . „Upravo sam čuo za ovu odluku, video sam samo saopštenje u medijskim izveštajima....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.