Lavrov: Politizacija Severnog toka 2 je kontraproduktivna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2022, 16:17

Lavrov: Politizacija Severnog toka 2 je kontraproduktivna

Pokušaji politizacije projekta gasovoda Severni tok 2 su kontraproduktivni jer je reč o projektu koji bi obezbedio energetsku sigurnost Evrope, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u razgovoru sa nemačkom koleginicom Analenom Berbok u Moskvi.

"Razgovarali smo o pitanjima vezanim za nastavak procesa sertifikacije i puštanja u rad gasovoda Severni tok 2. To je najveći komercijalni projekat u poslednjih 10 godina čiji je cilje da se podrži energetska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sigurnost Nemačke i Evrope", rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za medije.

On je dodao da je u razgovorima skrenuta pažnja sagovornicima iz Nemačke na kontraproduktivnost pokušaja politizacije ovog projekta, prenosi TASS.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Moskva bi mogla biti prinuđenena da ograniči rad nemačkih medija u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 18.Jan.2022

Moskva ne želi da stvara prepreke za rad nemačkih novinara u Rusiji, ali može biti prinuđena da to učini ako se situacija sa RT-om u Nemačkoj ne reši, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Nemamo interesa da se ponašamo recipročno, ali u ovoj fazi očekujemo konkretne akcije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.