Lavrov: Napad na bolnicu u Alepu je planirana akcija

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Napad na bolnicu u Alepu je planirana akcija

Napad na rusku vojnu bolnicu u Alepu predstavljao je planiranu akciju, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za medije, nakon sastanka sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom u Moskvi.

Lavrov je rekao da ruski vojnici u Damasku pomažu da se preduzmu dodatne mere bezbednosti u bolnicama nakon napada na rusku mobilnu bolnicu. „Verujemo da je ovo planirana akcija, koju su planirali oni koji pokušavaju da održe svoje položaje u Alepu, pod okriljem pokrovitelja iz inostranstva“, rekao je Lavrov.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio je u ponedeljak da su borci tzv. sirijske opozicije izvršili napad na rusku mobilnu vojnu bolnicu u Alepu, u kojem su dva ruska vojna medicinska radnika poginula, a jedan ranjen. Ruski ministar rekao je da je Moskva zabrinuta što zapadne zemlje podstiču sirijsku opoziciju na radikalne akcije.

Sporazum Rusije i SAD za izlazak boraca iz Alepa za sada nije uobličen, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova. „Kao prvo, činjenica da su borci odustali (od izlaska iz Alepa) za sada ništa ne govori, jer nema od čega da se odustane. Još nije definisan rusko-američki sporazum koji će imati oblik direktne akcije“, istakao je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: SAD odbile konsultacije o Alepu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Dec.2016

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su američke vlasti odgovorile na predlog za rešavanje situacije u Alepu, koji je dat 2. decembra 2016. godine...- U ponedeljak uveče smo od njih dobili odgovor da oni neće u sredu moći da se sastanu sa nama zbog konsultacija o Alepu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.