Izvor: RuskaRec.ru, 15.Feb.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Rusiju ne treba kažnjavati, nego podsticati

Zapad u odnosima sa Rusijom treba da odustane od „modela kažnjavanja” i da pređe na „sistem podsticanja”, izjavio je u intervjuu za nemački list Die Welt ministar spoljnih poslova Austrije i predsedavajući OEBS-a Sebastijan Kurc. Kurc smislio kako ukinuti sankcije Rusiji Režim sankcija protiv Moskve treba ublažiti svaki puta kada se situacija na istoku Ukrajine poboljša, smatra predsedavajući OEBS-a. Po njegovom mišljenju, „sveprisutno blokovsko mišljenje” krajnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << je zakomplikovalo situaciju oko regulisanja ukrajinskog konflikta. Blokovsko mišljenje treba da ode u istoriju, smatra Kurc. Sebastijan Kurc je takođe pozvao Moskvu da podrži napore OEBS-a na postizanju primirja u regionu. „Bio bi to prvi važan korak na uspotsavljanju poverenja i poboljšanju uslova života za stanovništvo”, istakao je predsedavajući OEBS-a za nemački list, prenosi RT.  
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Avakov obećao Rusiji desetine hiljada ubijenih, Evropi - izbeglički talas

Izvor: RuskaRec.ru, 16.Feb.2017, 10:28

Ako Zapad da Rusiji slobodu delovanja, Ukrajinci će se odlučno suprotstaviti „Putinovoj agresiji“, izjavio je u intervjuu za Die Welt ministar unutrašnjih poslova Ukrajine. Invazija na Ukrajinu će se završiti „ogromnim brojem žrtava“, upozorio je Avakov. „Ukrajina će možda i izgubiti...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.