Kremlj duboko zabrinut, ali se i dalje nada

Izvor: B92, 05.Nov.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj duboko zabrinut, ali se i dalje nada

Moskva -- Kremlj je danas saopštio da je duboko zabrinut izveštajima o kašnjenju u povlačenju trupa na istoku Ukrajine, ali da se nada da će proces biti završen.

Ukrajinske vojne i proruske snage započele su postepeno povlačenje trupa u istočnom ukrajinskom gradu Zolote prošle nedelje, kao deo niza mera za okončanje sukoba u kome je poginulo više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 13.000 ljudi, preneo je Rojters.

Obraćajući se novinarima preko konferencijskog poziva, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi Moskva volela da se četvorostrani međunarodni samit o istočnoj Ukrajini održi uskoro, ali da je potrebno prvo obaviti pripreme.

Peskov je rekao da trenutna situacija u vezi sa povlačenjem snaga na području Petrovskoje u Donbasu zabrinjava, ali da se Rusija nada da će se proces povlačenja uskoro završiti, preneo je TAS S.

"Pomno pratimo situaciju. Bilo kakve poruke o tome da je povlačenje snaga ugroženo, duboko su zabrinjavajuće. Nadamo se da će proces uprkos poteškoćama biti gotov, dovršen", rekao je portparol Kemlja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.