Kremlj duboko zabrinut, ali se i dalje nada

Kremlj je danas saopštio da je duboko zabrinut izveštajima o kašnjenju u povlačenju trupa na istoku Ukrajine, ali da se nada da će proces biti završen.

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2019.

12:52

Kremlj duboko zabrinut, ali se i dalje nada
Ilustracija: Getty images/Mark Kolbe

Ukrajinske vojne i proruske snage započele su postepeno povlačenje trupa u istočnom ukrajinskom gradu Zolote prošle nedelje, kao deo niza mera za okončanje sukoba u kome je poginulo više od 13.000 ljudi, preneo je Rojters.

Obraćajući se novinarima preko konferencijskog poziva, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi Moskva volela da se četvorostrani međunarodni samit o istočnoj Ukrajini održi uskoro, ali da je potrebno prvo obaviti pripreme.

Peskov je rekao da trenutna situacija u vezi sa povlačenjem snaga na području Petrovskoje u Donbasu zabrinjava, ali da se Rusija nada da će se proces povlačenja uskoro završiti, preneo je TAS S.

"Pomno pratimo situaciju. Bilo kakve poruke o tome da je povlačenje snaga ugroženo, duboko su zabrinjavajuće. Nadamo se da će proces uprkos poteškoćama biti gotov, dovršen", rekao je portparol Kemlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: