Kraj hrvatskog sna, Francuska posle dve decenije ponovo prvak sveta

Izvor: VOA, 15.Jul.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj hrvatskog sna, Francuska posle dve decenije ponovo prvak sveta

Fudbalska reprezentacija Francuske osvojila je titulu prvaka sveta drugi put u istoriji. Francuzi su u finalu Svetskog kupa u Rusiji, na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi pobedili selekciju Hrvatske 4:2 (2:1) i tako se posle 20 godina vratili na vrh fudbalske piramide. "Trikolori" su poveli u 18. minutu autogolom Marija Mandžukića, koji je posle centaršuta Antoana Grizmana glavom prevario svog golmana. To je prvi autogol u finalima svetskih prvenstvava ikada. Izjednačio je Ivan Perišić u 28. minutu, koji je deset minuta kasnije igrao rukom u svom šesnaestercu i skrivio penal, iz kojeg je Grizman doneo novu prednost Francuskoj. U drugom poluvremenu, Pol Pogba i Kilijan Mbape su sa dva slična gola u razmaku od šest minuta praktično prelomili meč. Pogba je doneo "petlovima" 3:1 u 59. minutu, a Mbape u 65. postao prvi tinejdžer strelac u finalu mundijala posle legendarnog Brazilca Pelea, pre 60 godina. Tri minuta posle Mbapeovog gola, Mandžukić je iskoristio grubu grešku golmana Francuske Iga Lorisa i smanjio na 4:2, ali Hrvatska nije mogla ništa više da učini do kraja utakmice. Bez obzira na poraz u finalu, selekcija Hrvatske je plasmanom u finale ostvarila najveći uspeh u svojoj istoriji.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fudbaleri Francuske drugi put u istoriji postali šampioni sveta

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2018

Francuska se posle 20 godina ponovo popela na krov sveta u jednoj veoma zanimljivoj i specifičnoj utakmici.. . "Trikolori" su imali sreće u prvom poluvremenu u kojem su mrežu protivnika tresli autogolom Mandžukića i sa penala kada je strelac bio Grizman.. . . Hrvatska je imala veći deo vremena...

Nastavak na Vostok.rs...

LUDNICA ŠIROM FRANCUSKE: Skroz goli na ulicama slave titulu svetskog šampiona! (18+, VIDEO)

Izvor: Kurir, 15.Jul.2018

Francuska slavi! Širom zemlje ludnica je po ulicama, trgovima.. Svi slave drugu titulu prvaka sveta, prvu posle 20 godina.

Nastavak na Kurir...

HRVAT ŠOKIRAO SVET! Evo šta je Lovren uradio kada su uljezi upali na teren! O njegovoj reakciji BRUJE DRUŠTVENE MREŽE! (FOTO)

Izvor: Kurir, 16.Jul.2018, 09:29

Francuska je savladala Hrvatsku u finalu Mindijala u Rusiji (4:2) i tako drugi put u istoriji osvojila titulu prvaka sveta.

Nastavak na Kurir...

RTS objavio zvanične podatke - Šta smo gledali u većem broju, finale Mundijala ili finale Vimbldona?

Izvor: Sportske.net, 16.Jul.2018

Iznenađenje ili ne?..Juče je bio pravi sportski dan, koji su mnogi od nas proveli uz TV ekrane...Sportsko popodne počelo je finalom Vimbldona, duelom između našeg Novaka Đokovića i Južnoafrikanca Kevina Andersona, a dva sata kasnije u Moskvi je startovao duel za prvaka sveta u fudbalu, dvoboj...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.