Koštunica: Srbija ne može bez Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Srbija ne može bez Rusije

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, koji će u Moskvi prisustvovati kongresu stranke Jedinstvena Rusija, zauzeo se za sveobuhvatnu saradnju Srbije i Rusije.

Predsednik DSS ocenjuje da bi formiranje "nacionalno odgovorne vlade" u Srbiji unapredilo ekonomske odnose dve države.

"Smatram da je veoma važno da saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbije i Rusije bude sveobuhvatna i, svakako, dobrim i prijateljskim odnosima dve zemlje značajno doprinosi i što bolja saradnja političkih partija. DSS sa Jedinstvenom Rusijom već više godina ima uspešnu i intenzivnu saradnju", naveo je lider DSS-a.

Prema njegovim rečima, za Srbiju je saradnja sa Rusijom od posebnog značaja.

"Neprocenjiva je podrška koju Rusija principijelno pruža Srbiji u zaštiti teritorijalnog integriteta i zalaganju da se pitanje Kosova reši u skladu sa Poveljom UN i Rezolucijom 1244", ocenio je on.

Predsednik DSS-a očekuje da će na parlamentarnim izborima u decembru u Rusiji ponovo pobediti Jedinstvena Rusija.

"Uvereni smo da bi pobedom državotvorne politike na izborima u Srbiji i formiranjem nacionalno odgovorne Vlade, umnogome bili intenzivirani i unapređeni posebno ekonomski odnosi između Srbije i Rusije. Važno je za srpsku privredu da ekonomski odnosi Srbije i Rusije dostignut nivo dobrih političkih odnosa. To bi se odmah odrazilo na porast naše privrede i bolji standard građana", naveo je Koštunica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.