Kosačov: Poljska inficirana

Izvor: Glas javnosti, 01.Sep.2009, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosačov: Poljska inficirana

MOSKVA - Predsednik Spoljnopolitičkog odbora ruske Dume Konstantin Kosačov izjavio je juče da je Poljska „na žalost, podvrgnuta infekciji nacionalizma“ i da je to „stanje velikog dela poljskog društva“.

- Oni sve vreme hoće da predstave Poljsku kao, bezmalo, jedinu žrtvu u evropskoj istoriji, a poljski narod kao jedinog gospodara sudbine na kontinentu. Uz sve uvažavanje doprinosa poljskog naroda istoriji, smatram >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da je to previše jednostrano tumačenje događaja i ubeđen sam da poljski narod taj nacionalizam u sebi treba da prevlada - kazao je Kosačov, uoči današnje posete ruskog premijera Vladimira Putina Poljskoj, gde će prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice početka Drugog svetskog rata.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.