Koncert za Timošenkovu u zatvoru

Izvor: B92, 27.Nov.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert za Timošenkovu u zatvoru

Moskva -- Pevači koji podržavaju bivšu ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko su povodom njenog rođendana održali koncert ispred zatvora u kojem služi kaznu od 7 godina.

Koncert pod nazivom "Mi ćemo prevazići" je privukao oko 3.000 pristalica Timošenkove koji su doneli cveće u čast njenog 51. rođendana i razvili parole i transparente na kojima su ispisali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i iscrtali rođendanske poruke.

Među muzičarima koji su pevali za Timošenkovu bila je i popularna pevačica i članica opozicione partije bivše premijerke Nina Matvijenko, koja je otpevala ukrajinsku narodnu pesmu.

Evgenija Timošenko, ćerka zatočene političarke, pojavila se pred novinarima ispred zatvora rekavši da "iako je majci rođendan, to za mene nije proslava, već tužan dan".

Policija nije pokušavala da intrveniše niti se mešala u današnji događaj ispred zatvora.

Timošenkova koja je letos uhapšena, a kasnije osuđena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i potpisivanja štetnih ugovora o uvozu gasa iz Rusije, požalila se prošle nedelje na zdravstvene probleme i bila na lekarskom pregledu u bolnici nakon čega je vraćena u zatvor.

Ona, kao i njene pristalice tvrdi da je žrtva političkog progona koji je protiv nje pokrenuo aktuelni šef države Viktor Janukovič, a sličan stav više puta su izneli i zvaničnici Evropske unije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koncert podrške Timošenkovoj ispred zatvora

Izvor: Blic, 27.Nov.2011

Pevači koji podržavaju bivšu ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko danas su povodom njenog rođendana održali koncert ispred zatvora u kojem služi sedmogodišnju kaznu zbog zloupotrebe službenog položaja...Koncert pod nazivom "Mi ćemo prevazići" je privukao oko 3.000 pristalica Timošenkove...

Nastavak na Blic...

Rođendanski koncert za Juliju ispred zatvora

Izvor: Mondo, 27.Nov.2011

Pevači koji podržavaju bivšu ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko danas su povodom njenog rođendana održali koncert ispred zatvora u kojem služi sedmogodišnju kaznu zbog zloupotrebe službenog oložaja.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.