Ruski Delo želi da kupi Simpo

Izvor: B92, 26.Nov.2013, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski Delo želi da kupi Simpo

Beograd -- Osnivač i vlasnik ruske grupe kompanija "Delo" iz Moskve Sergej Nikolajevič Šiškarjov zainteresovan je da kupi državni paket akcija kompanije Simpo.

Sa Nikolajevičem i njegovim saradnicima danas se sastao prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, i tom prilikom ova kompanija, jedna od vodećih u Rusiji, izrazila je interes i spremnost da kupi državni paket akcija „Simpo“ ad, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Vučićevog kabineta.

Na sastanku u Vladi Republike Srbije, koji je nastavak ranije započetih razgovora u Kabinetu prvog potpredsednika Vlade, kompanija „Delo“ izrazila je interes da, nakon kupovine državnog paketa akcija, unapredi poslovanje "Simpa“ povećanjem priozvodnje i prodajom, naročito na tržištu Ruske Federacije. Ruski partner izrazio je i spremnost da putem dokapitalizacije investira u poboljšanje i unapređenje tehnologije, povećanje kapaciteta i očuvanje svih radnih mesta u „Simpu“.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić podržao je predloge predstavnika grupe kompanija „Delo“ vezane za privatizaciju „Simpa“. On je naglasio značaj očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mesta, kao i razvoja "Simpa“.

Svi učesnici sastanka saglasili su se da se u cilju podrške realizaciji ovog dogovora maksimalno brzo, transparentno i u skladu sa relevantnim zakonima ubrzaju svi postupci nadležnih državnih organa u postupku konverzije poreskih obaveza „Simpa“ u vlasništvo države. Takođe, postignuta je saglasnost da se do okončanja procesa prodaje državnog paketa akcija, obezbede potrebni uslovi da „Simpo“ nastavi nesmetan proces proizvodnje i realizaciju svih ugovorenih, a naročito izvoznih poslova.

U nastavku aktivnosti predstavnici kompanije „Delo“ boraviće u Vranju i obići sve fabrike i pogone u sastavu "Simpa“, navodi se na kraju saopštenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska kompanija želi da kupi Simpo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2013

Ruska kompanija Delo namerava da kupi državni paket akcija i unapredi poslovanje Simpa iz Vranja, saopšteno je nakon sastanka prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa vlasnikom Dela Sergejom Nikolajevičem Šiškarjovom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Moksovska kompanija Delo zainteresovana za Simpo

Izvor: Blic, 26.Nov.2013

Osnivač i vlasnik ruske grupe kompanija "Delo" iz Moskve Sergej Nikolajevič Šiškarjov zainteresovan je da kupi državni paket akcija kompanije Simpo...Sa Nikolajevičem i njegovim saradnicima danas se sastao prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, i tom prilikom ova kompanija, jedna od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.