Izvor: Vostok.rs, 28.Okt.2011, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev i Moskva blizu kompromisu oko gasa

28.10.2011. -

Kijev i Moskva su blizu da postignu kompromis za gas. To će biti veliki paket dokumenata, izjavio je premijer Ukrajine Nikolaj Azarov za radio „Eho Moskve". Budući kompromis nije povezan sa priključenjem Ukrajine Carinskom savezu, rekao je Azarov. Ruski stav je ocenio kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << „pragmatski", dodavši da ga u Kijevu „cene". Sadašnje ukrajinske vlasti žele da revidiraju dva ugovora za gas sa Moskvom koji su potpisani u vreme kada je premijer bila Julija Timošenko u januaru 2009.godine. Kijev se zalaže za smanjenje cena za ruski gas i prelazak sa dugoručnih na kratkoročne ugovore.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Julija Timošenko osumnjičena za učešće u naručenom ubistvu

Izvor: Vostok.rs, 29.Okt.2011, 13:06

29.10.2011. -..Generalno tužilaštvo Ukrajine namerava da proveri dokumente koji mogu da svedoče o učešću bivše premijerke zemlje Julije Timošenko u naručenom ubistvu, rekao je prvi zamenik generalnog tužioca republike Renat Kuzmin na nacionalnoj televiziji...Radi se o smrti poslanika Jevgenija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.