KRALJICA ELIZABETA U PRIPRAVNOSTI: Britanija šalje brodove u Crno more, Moskva neće ostati nema

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 09:03

"KRALJICA ELIZABETA" U PRIPRAVNOSTI: Britanija šalje brodove u Crno more, Moskva neće ostati nema

Ranije je Pentagon odustao od ovakve operacije

Velika Britanija će u maju poslati razarač i protivpodmorničku fregatu u Crno more u znak solidarnosti sa Ukrajinom i saveznicima iz NATO-a u regionu, saopštili su "Tajmsu" izvori u kraljevskoj Ratnoj mornarici.

Brodovi, kako navodi list, pripadaju grupi nosača aviona koji se nalazi u Sredozemnom moru. Lovci F-35 i helikopteri "Merlin" na nosaču aviona "Kraljica Elizabeta" biće spremni da dolete u pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u slučaju pretnje sa strane ruskih brodova, podmornica i avijacije, piše list. Pri tome, nosač aviona ostaje u Sredozemnom moru jer je zabranjeno tako velikim brodovima da uplovljavaju u Crno more.

Kako je saopštio "Tajmsu" izvor u britanskoj Ratnoj mornarici, London podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine i poziva Rusiju na smirivanje situacije.

Ranije su SAD bile planirale da pošalju brodove u Crno more. Razarači "Ruzvelt" i "Donald Kuk" su trebali da stignu 14-15. aprila, ali, kako su preneli mediji, Pentagon je odlučio da odustane od ove operacije, zbog opasne eskalacije napetosti između Rusije i Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Moskva,   NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SOLIDARNOST SA UKRAJINOM Velika Britanija šalje ratne brodove u Crno more

Izvor: Kurir, 18.Apr.2021

Britanski ratni brodovi krenuće ka Crnom moru u maju usled tenzija između Ukrajine i Rusije, preneo je Sandej tajms, citirajući nekoliko visokih izvora iz ratne mornarice.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.