KINA JE OZBILJNA DRŽAVA... Kremlj komentarisao posetu Makrona Pekingu: Pažljivo smo pratili saopštenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2023, 14:14

"KINA JE OZBILJNA DRŽAVA..." Kremlj komentarisao posetu Makrona Pekingu: Pažljivo smo pratili saopštenja

Portparol Kremlja je istakao da su kontakti francuskog i kineskog lidera veoma važni i da je Moskva pažljivo pratila saopštenja nakon tog susreta.

Kina je ozbiljna država sa suverenim stavom i ne menja svoje mišljenje pod spoljnim uticajem, izjavio je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, komentarišući posetu francuskog predsednika, Emanuela Makrona, Pekingu i njegov pokušaj da navede kineskog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Si Đinpinga da promeni stav o sukobu u Ukrajini.

- Kina je veoma ozbiljna, velika država, sa svojim suverenim stavom. I to je vrlo ozbiljan stav, koji se formira na ozbiljan način. I to nije zemlja koja tako brzo pod spoljnim uticajem menja svoje stavove - rekao je Peskov novinarima.

Peskov je dodao da su Rusija i Kina povezane sopstvenim odnosima:

- Veoma je bogat kompleks tih odnosa. I to je ono na šta smo pre svega usredsređeni.

Francuski lider je doputovao u državnu posetu Kini u sredu, zajedno sa šeficom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen. Predsednik Kine Si Đinping je u četvrtak razgovarao s Makronom, a jedna od važnih tema razgovora s evropskim političarma je bilo rešavanje ukrajinske krize.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.