KARTER: SAD su spremne da sa Moskvom sarađuju povodom Sirije

Izvor: 011vodič.com, 25.Sep.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KARTER: SAD su spremne da sa Moskvom sarađuju povodom Sirije

SJEDINJENE Države su spremne da sa Rusijom sarađuju u borbi protiv Islamske države u političkoj transformaciji u Siriji – izjavio je Ešton Karter.
Šef Pentagona je ocenio da se interesi dve zemlje mogu podudariti povodom Sirije:
„Mogu, ali zasad to još nije očevidno. Mi verujemo da je i Rusija zainteresovana za poraz Islamske države i za političku transformaciju u Siriji posle režima Bašara Asada koja bi omogućila da ta zemlja opstane i da se obnovi. Smatramo >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << da se ova dva interesa možemo pridržavati i paralelno i spremni smo da pod tim uslovima radimo zajedno sa Rusijom”.
Nekoliko sati ranije, iz Sirije su stigle vesti da je sirijska avijacija prvi put u borbi koristila vojne avione koje joj je proteklih dan isporučila Rusija.
Agencija Reuters je objavila da su ti avioni bombardovali i raketirali pozicije Islamske države u provinciji Alepo na severu zemlje.
#fakti
The post KARTER: SAD su spremne da sa Moskvom sarađuju povodom Sirije appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.