Jeziva nesreća kod Moskve: Sudarili se autobus i voz, veliki broj mrtvih, policija na licu mesta

Izvor: Press, 06.Okt.2017, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeziva nesreća kod Moskve: Sudarili se autobus i voz, veliki broj mrtvih, policija na licu mesta

Među poginulima je i jedno dete.
Foto:Telegraf.rs
Najmanje 19 osoba je poginulo u sudar voza i autobusa u blizini grada Vladimir u Rusiji, severoistočno od Moskve, javlja AFP.
Među poginulima je i jedno dete, a dvoje dece je u kritičnom stanju.
Sudar se dogodio u 3.39 časova po lokalnom vremenu u blizini stanice Pokrov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Pet osoba prevezeno je u bolnicu, od kojih se četvoro nalazi u kritičnom stanju, javlja Sputnik.
Policija je na licu mesta i vrši uviđaj kako bi se otkrio uzrok ove stravične nesreće.
Prema prvim informacijama, vozač autobusa je pokušao da pređe prugu dok je na semaforu bilo crveno svetlo, a motor vozila je otkazao dok se nalazio na sredini pruge. Autobus je inače imao kazahstanske registracije.
- Putnici u autobusu su spavali. Ukupno ih je bilo 50. Vozač je vikao da izađu iz autobusa i poguraju ga preko pruge. Oni koji su to uradili su preživeli, a oni koji su ostali u autobusu su poginuli. Autobus je bukvalno prepolovljen - izjavila je Rita Šlijaktina iz kancelarije regionalnog guvernera.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Rusija: U sudaru voza i autobusa 19 mrtvih

Izvor: Mondo, 06.Okt.2017

Najmanje 19 osoba je poginulo u sudaru autobusa i voza nedaleko od grada Vladimir, istočno od Moskve, saopštile su danas regionalne ruske vlasti...Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock.."Prema najnovijim informacijama, 19 osoba je poginulo", izjavio je za TAS S šef regionalne zdravstvene službe...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.