Jedna od tri članice Pusi Rajota oslobođena, dve zadržane

Izvor: NaDlanu.com, 10.Okt.2012, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna od tri članice Pusi Rajota oslobođena, dve zadržane

Moskovski apelacioni sud oslobodio je u sredu jednu od tri članice ruske pank grupe Pusi Rajot, a potvrdio dvogodišnje zatvorske kazne za ostale dve.

MOSKVA, 10. oktobra 2012. (Beta-AP) - Nadežda Tolokonjikova (22), Jekaterina Samucevič (30) i Marija Aljehina (24) osuđene su 17. avgusta na po dve godine zatvora zbog "huliganstva" i "podsticanja verske mržnje", pošto su u martu u crkvi u >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Moskvi izvele pank molitvu "Bogorodice oslobodi nas Putina".Predsednica apelacionog suda naložila je da se odmah oslobodi Jekaterina Samučevič, čija kazna zatvora je preinačena u uslovnu kaznu, a da kazne za druge dve članice ostanu nepromenjene.Članice grupe bile su prisutne u sudu u Moskvi, sedele su iza staklenog zida iza svojih advokata.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Moskva: Jednoj pakerki uslovna kazna

Izvor: Večernje novosti, 10.Okt.2012

MOSKVA - OD STALNOG DOPISNIKA Jedna od tri članice pank grupe "Pusi rajot" - Jekaterina Samucevič u sredu je oslobođena od izdržavanja zatvorske kazne dok su dve druge pankerke - Nadežda Tolokonikova i Marija Aljohina ostale iza rešetaka. Jekaterina Samucevič je pre desetak dana zamenila ...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.