Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2012, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jankovićeva: Cilj je finale Fed Kupa

MOSKVA -

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je danas uoči Fed Kup duela Srbije i Rusije za vikend da je predstojeći duel veliki izazov i da će igračice dati sve od sebe da bi ispunile svoj cilj i stigle do finala Fed Kupa.

"Mečevi neće biti laki, biće neizvesno i daćemo sve od sebe i pokušati da prvi put uđemo u finale Fed Kupa što nam je cilj. Ovo je veliki izazov za nas, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer smo prvi put u polufinalu", kazala je Jankovićeva.

Ona je dodala da još uvek nije poznato koje ruske teniserke će se suprotstaviti našem timu.

"Ne znamo ko će nastupati za Ruskinje, ali ne bih nikoga izdvajala od njih, sve su to dobre igračice. Na nama je da se koncentrišemo i uz pozitivnu atmosferu i veliku želju možemo da izađemo kao pobednice", rekla je Jankovićeva.

Vraneš: Ruskinje imaju ujednačen tim

I selektor Srbije Dejan Vraneš smatra da Ruskinje imaju ujednačen tim i da izbor protivnica našim devojkama neće biti presudan.

"Ruski tim poznajemo veoma dobro. I bez Marije Šarapove imaju kvalitetnu ekipu. Ne mogu da izdvojim nijednu igračicu posebno. Ko god da bude u njihovom timu, mi ćemo se truditi da odigramo maksimalno", kazao je Vraneš.

Najveći problem za srpski tim za sada je stanje terena u Moskvi. U Megasport areni postavljena je podloga od šljake, ali nije na najvišem nivou.

"Uslovi za igru nisu baš najbolji. Teren je previše mekan, odskok lopte nije najbolji, a nadam se da će do vikenda uslovi biti bolji", rekla je Jankovićeva.

Ana Ivanović će se danas pridružiti reprezentativnim koleginicama u Moskvi.

"Divno je biti deo tima ovde u Moskvi. Naravno, polufinale je samo po sebi veliki događaj, a takođe za nas je to prilika da se osvetimo za poraz koji smo doživeli protiv Rusije tokom poslednjeg susreta", kazala je najbolje rangirana srpska teniserka.

Rusi se pribojavaju Ane i Jelene

Selektor Fed Kup selekcije Rusije Šamil Tarpiščev rekao je uoči meča njegovog tima protiv Srbije u polufinalu tog takmičenja da je najjače oružje Srbije forhend Ane Ivanović i pokretljivost Jelene Janković.

"Srpkinje su jako dobre igračice, glavno oružje Ivanovićeve je forhend i njega treba da se pazimo, dok je Jankovićeva drugi tip igračice, ona se sjajno kreće na terenu, uvek je na lopti i protiv nje se mora puno trčati", istakao je trener Rusije na konferenciji za.

On je dodao da je upoznat sa lošim stanjem terena na kome će se za vikend igrati meč.

"Ni mi nismo zadovoljni terenom, verujem da će biti u boljem stanju do vikenda kada bude počeo meč, tražili smo od izvođača radova da učine sve što mogu i poprave teren", rekao je Tarpiščev.

U timu Rusije su Marija Kirilenko, Anastasija Pavljučenko, Svetlana Kuznjecova i Elena Vesnina. U timu zbog povrede nema Marije Šarapove, kao ni Vere Zvonareve.

Mečevi između Srbije i Rusije igraće se 21. i 22. aprila u Moskvi.

Dva tima sastala su se i 2010. kada su Ruskinje bile bolje i pobedile u Beogradu sa 3:2.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.