Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2016, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz BiH stigli u Moskvu biciklima

ISTOČNO SARAJEVO - Članovi Udruženja amputiraca iz Istočnog Sarajeva Srđan Jeremić i Dejan Zvizdalo uspješno su okončali put biciklima do Moskve dugačak 2.860 kilometara.

"Uspješno i u roku smo okončali put jer smo u subotu, 20. avgusta, u večernjim časovima, stigli u Moskvu. Juče smo obilazili Moskvu zajedno sa članovima moskovske Gradske organizacije invalida", rekao je u telefonskoj izjavi Srni Jeremić, koji je i predsjednik Udruženja amputiraca iz Istočnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Sarajeva.

On je dodao da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Gradske organizacije invalida Moskve dogovorena saradnja sa Udruženjem amputiraca iz Istočnog Sarajeva.

"Dogovorili smo sporazum o daljoj saradnji. Od moskovskog Udruženja dobili smo poziv da ekipa Udruženja amputiraca iz Istočnog Sarajeva u decembru učestvuje na trodnevnom turniru u košarci za invalide, za šta će organizator snositi sve troškove boravka, osim prevoza do Rusije", kaže Jeremić.

Predsjednik Udruženja amputiraca iz Istočnog Sarajeva naveo je da u Moskvi ostaju do četvrtka, 25. avgusta, te izrazio zadovoljstvo uspješnom realizacijom projekta "Biciklističke vožnje amputiraca Srpsko Sarajevo-Moskva 2016".

"Danas namjeravam održati i sastanak u Predstavništvu Republike Srpske u Moskvi kako bismo dogovorili načine da nas oni predstavljaju prilikom uspostavljanja saradnje sa drugim udruženjima invalida u Rusiji", rekao je Jeremić.

Jeremić i Zvizdalo krenuli su na veliki pravoslavni praznik Ognjena Marija biciklima na put do Moskve. Na putu ka Moskvi slijedio ih je Petar Dragaš kombijem u kojem je bila neophodna oprema za ovaj poduhvat.

Jeremić, kojem je amputirana lijeva šaka nakon što je ranjen kao pripadnik Vojske Republike Srpske i Zvizdalo, kojem su amputirane obje noge ispod koljena, odlučili su da krenu na ovaj put da bi svima dokazali da invaliditet ne mora da bude prepreka za ostvarivanje snova.

Zvizdalo je u Trnovu tokom rata, kao dijete od osam godina, ostao bez obje noge koje su mu amputirane ispod koljena, ali uz pomoć proteza može da se kreće i vozi bicikl.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ostvarili snove, amputirci iz Istočnog Sarajava biciklima stigli do Moskve

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2016

ISTOČNO SARAJEVO - Članovi Udruženja amputiraca iz Istočnog Sarajeva Srđan Jeremić i Dejan Zvizdalo uspješno su okončali put biciklima do Moskve dugačak 2.860 kilometara..."Uspješno i u roku smo okončali put jer smo u subotu, 20. avgusta, u večernjim časovima, stigli u Moskvu. Juče smo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.