Italija protiv novih sankcija Moskvi

Izvor: Mondo, 13.Okt.2018, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija protiv novih sankcija Moskvi

Italija se protivi nameri EU da uvede sankcije zemljama koje vrše sajber napade, piše u poverljivom dokumentu u koji je Rojters imao uvid, navodeći da bi takav potez Italiju mogao da udalji od saveznika u EU.

Foto: MONDO/Danilo Jauković

Diplomate EU tvrde da je cilj plana Brisela da se ojačaju odbrana i odvraćanje od sajber >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << napada, naročito iz Rusije, koju su u poslednjih nekoliko meseci mnogi optuživali za mešanje u izbore u mnogim zapadnim zemljama, kao i za ugrožavanje bezbednosti elektronskim sredstvima.

Sprečeno 25 miliona sajber napada tokom Mundijala

Međutim, Italija se protivi ideji o novom kaznenom režimu, koju podržavaju mnoge države EU i zalaže se za ublažavanje sankcija prema Rusiji, kojoj su uvedene brojne ekeonomske sankcije od izbijanja ukrajinske krize 2014. godine.

Nove sankcije Rusiji od Crne Gore, Albanije…

Dokument pokazuje da su uvođenje sankcija podržale Velika Britanija, Francuska, Estonija, Holandija, Rumunija, Slovačka, Letonija, Litvanija i Poljska, dok Belgija, Finska i Švedska podržavaju "postepeni odgovor" na buduće napade, koji bi podrazumevao brojne mere pre uvođenja sankcija.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Rim protiv novih sankcija Moskvi

Izvor: RTS, 13.Okt.2018

Italija se protivi nameri EU da uvede sankcije zemljama koje vrše sajber napade, piše u poverljivom dokumentu u koji je "Rojters" imao uvid, navodeći da bi takav potez Italiju mogao da udalji od saveznika u EU. . Diplomate...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.