Istraga o ubistvu Njemcova, razmatraju se svi mogući motivi

Izvor: NTV.rs, 28.Feb.2015, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o ubistvu Njemcova, razmatraju se svi mogući motivi

MOSKVA – U toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Borisa Nemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina, kako verzije vezane za njegovu političku delatnost, tako i lična neprijateljstva, javljaju ruski ediji./strong>
Istražni organi smatraju da je ubica bio profesionalac i da je bio upoznat sa kretanjem Borisa Nemcova, ističe Sputnjik.
Nemcov je ubijen sinoć oko 23.15 časova. U njega >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << je ispaljeno najmanje sedam ili osam metaka dok je šetao mostom sa poznanicom koja je stigla iz Kijeva.
Njemu je prišao automobil iz koga je ispaljeno nekoliko metaka od kojih su četiri pogodila Nemcova u leđa.
Dvadesetrogodišnja manekenka Ana Duricka iz Kijeva, koja je bila sa njim u trenutku ubistva, nalazi se na ispitivanju u jednom od odeljenja gradske policije kao jedini svedok ubistva.
Prema nezvaničnim informacijama, njih dvoje su večerali u restoranu tržnog centra GUM na Crvenom trgu. Nakon toga su izašli na ulicu i krenuli peške.
Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je rukovodstvu Istražne komisije, MUP-u i FSB-u da formiraju istražnu grupu za rasvetljavanje ubistva političara i stave tok istrage pod kontrolu.
Advokat porodice Nemcova izjavio je da je političar dobijao pretnje od nepoznatih osoba na društvenim mrežama.
„Već nekoliko meseci stizale su pretnje na društvenim mrežama. Čak smo podnosili prijave, ali reakcija nije bilo“, kazao je Interfaksu advokat Vadim Prohorov.
On je naveo da su na ovaj način Nemcovu pretili upravo ubistvom.
„Naglašavam da je to bilo pre nekoliko meseci“, kazao je advokat.
Televizija „Lajfnjuz“ je objavila kratak video na kome se vidi beli automobil u vožnji prema mostu na kome je izvršen zločin.
Automobil, za koji se smatra da je u njemu bio ubica, snimljen je kamerom postavljenom na ulici Iljinka. Policiji je poznat i broj automobila, a pregledaju se i snimci sa kamera jer postoji mogućnost da je snimljen i ubica.
Boris Nemcov je rođen 9. oktobra 1958. godine u Sočiju. On je jedan od osnivača i lider partije „Solidarnost“, potpredsednik političke partije „Republikanska partija Rusije – Partija narodne slobode“ i član Kordinacionog saveta ruske opozicije.
Boris Nemcov je od 1991-1997. godine bio je gubernator Nižnjegorodskoj oblasti. Zatim je radio u Vladi Rusije, bio na funkciji ministra energetike (1997) i prvi zamenik predsednika Vlade (1997-1998. godine). U isto vreme bio je i član Saveta bezbednosti Ruske Federacije.
Nemcov je nekoliko puta bio izabran u parlament Rusije.
Godine 1990. bio je izabran za narodnog poslanika RSFSR, a 1993. godine ušao je u Savet Federacije FS Rusije.
Od 1999 do 2003. godine bio je zamenik predsednika Državne dume i lider partije SPS. Posle 2003. godine Boris Nemcov se bavio biznisom i bio je spoljni savetnik predsednika Ukrajine. Godine 2008. bio je jedan od inicijatora formiranja opozicionog demokratskog pokreta „Solidarnost“. Od 2012. godine je kopredsednik političke partije „Republička partija Rusije – Partija narodna sloboda“.
Tanjug 28.02.2015 10:11
Foto AP

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pretnje Nemcovu stizale mesecima"

Izvor: B92, 28.Feb.2015

U toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Borisa Nemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina...Razmatraju se i verzije vezane za njegovu političku delatnost, kao i lična neprijateljstva, javljaju ruski mediji...Istražni organi smatraju da je ubica bio profesionalac i...

Nastavak na B92...

OSAM METAKA U NEMCOVA: Ukrajinski supermodel jedini svedok ubistva ruskog opozicionara!

Izvor: Press, 28.Feb.2015

U toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Borisa Nemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina, kako verzije vezane za njegovu političku delatnost, tako i lična neprijateljstva. Kako javljaju ruski mediji, poslednje sate Nemcov je proveo sa ukrajinskim supermodelom...

Nastavak na Press...

Objavljen snimak ubica Borisa Njemcova?

Izvor: Večernje novosti, 28.Feb.2015

Ruska televizija ''LifeNews TV'' objavila je video snimak belog automobila, u kome su navodno bili osumnjičeni za ubistvo opozicionara Borisa Njemcova. Kako navodi ta televizija, kamere su snimile automobil u 23.39 časova, samo dva minuta pošto su nepoznati napadači ispalili nekoliko metaka u Njemcova....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.