Irinej u Moskvi: Srbi se nadaju pomoći Rusije

Izvor: Mondo, 23.Maj.2018, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irinej u Moskvi: Srbi se nadaju pomoći Rusije

Patrijarh srpski Irinej rekao je da je nada svih slovenskih naroda upućena prema Ruskoj crkvi i narodu i naglasio da se Srbi nadaju da će sve svoje probleme rešavati uz pomoć Rusije.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

"Nas mnogo raduje što je Rusija stala na svoje noge", rekao je srpski patrijarh na početku posete Moskvi.

On je dodao da su se Srbi i Rusi bliski slovenski narodi i da ta blizina nije od juče, saopšteno je iz Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pravoslavne crkve.

Patrijarh je rekao da je bliskost srpskog i ruskog naroda vekovna i da je Crkva u tome imala odlučujuću ulogu.

Beogradski mediji pišu da će Irinej u Moskvi od ruskog predsednika Vladimira Putina i ruskog patrijarha Kirila tražiti da pomognu oko Kosova.

Patrijarh Irinej se u nastavku posete Moskovskoj patrijaršiji povodom primanja nagrade Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, u Pokrovskom manastiru poklonio moštima Svete Matrone Moskovske.

Patrijarh Irinej je juče doputovao u Moskvu, zajedno s episkopom bačkim Irinejom i episkopom mohačkim Isihijem.

Irinej u Moskvi, dobiće prestižnu nagradu

Patrijarh Irinej boraviće do petka, 25. maja, u Moskvi, gde će primiti prestižnu međunarodnu nagradu koju mu je dodelio Međunarodni fond jedinstva pravoslavnih naroda, po blagoslovu ruskog patrijarha Kirila.

Patrijarh Irinej će dobiti nagradu "za poseban doprinos jačanju jedinstva pravoslavnih naroda“.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej u Moskvi: Srbi se nadaju da će probleme rešavati uz pomoć Rusije

Izvor: Blic, 23.Maj.2018

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao je da je nada svih slovenskih naroda upućena prema Ruskoj crkvi i narodu i naglasio da se Srbi nadaju da će sve svoje probleme rešavati uz pomoć Rusije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.