INTRIGA RASTE! Lociran drugi Prigožinov avion: Leteo čudnom putanjom iznad Moskve - da li je šef Vagnera izbegao tragediju?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2023, 21:59

INTRIGA RASTE! Lociran drugi Prigožinov avion: Leteo čudnom putanjom iznad Moskve - da li je šef Vagnera izbegao tragediju?!

Lociranje drugog aviona otvorilo nova pitanja.

Drugi avion povezan sa šefom Vagnera leteo je "cik-cak" iznad Moskve nakon pada, što je podstaklo spekulacije da Jevgeniji Prigožin možda, ipak, nije bio u letelici koja se srušila.

Ruski medij Fontanka javlja da je Jevgenij Prigožin bio u avionu koji se srušio. Njihov izvor potvrdio je da su se u avionu nalazili i drugi Vagnerovi generali. Drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslovni avion Embraer 600, koji se takođe povezuje s Prigožinom, sleteo je na aerodrom Ostafjevo.

Transponderi aviona koji se srušio severno od Moskve prestali su da šalju podatke oko 18:11 po lokalnom vremenu, prema podacima portala FlightRadar24. Podaci o letu pokazuju da je avion registrovan na ima šefa Vagnera leteo iznad Tverske oblasti nakon odlaska iz Moskve, pre nego što je prenos podataka o brzini i visini zaustavljen.

Nejasno je šta je dovelo do pada, a podaci transpondera koje prati FlightRadar24 ne nude mnogo tragova. Ti podaci ne pokazuju strmo spuštanje pre nego što je avion prestao da šalje podatke. Odredište letelice takođe nije jasno iz podataka praćenja, ali ruske vlasti su saopštile da je avion leteo za Sankt Peterburg.

Prema objavama na platformi Telegram, avion koji se danas srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, a u kojem se verovatno nalazio i šef paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin, bio je "Embraer Legacy" sa serijskim brojem RA-02795.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.