I pomaže i savetuje

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2013, 04:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I pomaže i savetuje

Za manje od mesec dana, Igor Dundić iz Bratunca, koji se i danas bori s posledicama teške saobraćajne nesreće, trebalo bi da se nađe u Moskvi na jedanaestoj transplantaciji matičnih ćelija.

Najzad imaju pravi dom: Porodica Petković

Ovog puta za intervenciju je potrebno 14.500 evra jer je neophodno odvajanje novih matičnih ćelija, pošto su do sada iskorišćene one koje su ranije izvađene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Igorova majka Mileva uspela je da prikupi oko 6.000 evra, a ovih dana stigla je i nova donacija njihovog dobrotvora i redovnog donatora Nenada Glišića iz Kopenhagena. To je peta donacija od kako se Igor vratio iz Rusije nakon desete transplantacije.

- Naš deda Nenad počeo je da nam šalje novac ponovo čim smo se vratili u Bratunac i to čuvamo za avionske karte. Beskrajno smo mu zahvalni što je svih ovih godina uz nas. Neka ga zdravlje dobro služi, nikada nećemo moći dovoljno da mu se odužimo - kaže Mileva Dundić.

Očekujući naredni odlazak u Rusiju, Igor Dundić neumorno vežba. Lekari su zadovoljni efektima ranijih transplantacija, ali su mu svetovali da jača mišiće kako bi bili u što boljem stanju. Igor je to ozbiljno shvatio i nema dana da ne odradi sve ono što je neophodno.

 

Dok on vežba, njegova majka pokušava da uz pomoć dobrih ljudi dođe do novca koji nedostaje za sledeći odlazak u Rusiju.

 

Očekujući 12. mart

Mileva Dundić se nada da će uspeti da prikupe novac za Igorov odlazak u Rusiju i da će u Moskvu krenuti najkasnije 12. marta. Ako se to ne desi, imaće veliki problem, jer im ističe viza. Tada će se sve prolongirati i iskomplikovati, a Igoru je veoma važno da transplantacije budu obavljene u određenim razmacima i prema dinamici koju su odredili ruski lekari.

Još jedna porodica može da računa na podršku našeg plemenitog čitaoca Nenada Glišića iz Danske. To je mladi bračni par, Goran i Snežana Petković iz Ristovca kod Vranja.

Ovoj nekada domskoj deci, a sada roditeljima mališana Aleksandra i Nemanje, koji su odlučili da uprkos životnim nedaćama sviju toplo porodično gnezdo, deda Nenad već dugo pomaže. Ne samo novčanim prilozima, već i korisnim savetima koje može da da samo dobronameran čovek pun životnog iskustva.

U pismu koje je uputio svojim mladim štićenicima deda Nenad ih savetuje kako da na najbolji način iskoriste novac, da svoj skromni dom učine sigurnim i prijatnim mestom za život, kako da reše probleme sa okućnicom, septičkom jamom...

Letos su Petkovići sređivali dve sobice, kupili su frižider zahvaljujući pomoći Nenada Glišića, planirali da urede i kupatilo. Njihov dobrotvor iz Danske uvek im je savetovao da rade sporije, ali kvalitetnije, da skupe dovoljno novca pre nego što se upuste u neke ozbiljnije radove na kući.

A Petkovići su strpljivi. Najvažnije im je da se lepo slažu i vole, da konačno imaju svoj krov nad glavom i porodicu o kojoj su dugo sanjali dok su živeli u domu. Da bar deo njihovih snova postane java pobrinuli su se i humani čitaoci "Vesti".

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.