I, oglasila se Moskva: Ultimatum

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 14:44

I, oglasila se Moskva: Ultimatum

Moskva -- Nakon što je objavljeno da su kineski predsednik, koji se smatra prijateljem Vladimira Putina, i ukrajinski predsednik razgovarali telefonom, oglasila se Moskva

Naime, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Moskva konstatovala spremnost Pekinga da uspostavi pregovarački proces, ali je i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakla da nije problem u nedostatku dobrih planova.

"Primećujemo spremnost kineske strane da uloži napore za uspostavljanje pregovaračkog procesa. Kijevski režim do sada pokazuje svoje odbacivanje bilo kakvih razumnih inicijativa, usmerenih na političko i diplomatsko rešenje ukrajinske krize, a eventualni pristanak na pregovore uslovljen je ultimatumima sa namerno nerealnim zahtevima'', rekla je Zaharova.

Komentarišući današnji telefonski razgovor ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i njegovog kineskog kolege Si Đinpinga, Zaharova je istakla da su vlasti u Kijevu i ''njihovi zapadni kustosi'' već demonstrirali sposobnost da okončaju miroljubive inicijative.

''Prema tome, malo je verovatno da će bilo kakve pozive na mir na adekvatan način primiti marionete koje kontrolišu iz Vašingtona'', rekla je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova: Moskva konstatovala spremnost Pekinga da uspostavi pregovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2023

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je Moskva konstatovala spremnost Pekinga da uspostavi pregovarački proces, ali i istakla da nije problem u nedostatku dobih planova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Malo je verovatno da će Kijev ceniti pozive na mir bez obzira na napore Kine - MIP Rusije

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2023

 . Moskva je primila k znanju spremnost Pekinga da uloži napore da pokrene pregovarački proces o pitanju Ukrajine, ali je malo verovatno da će Kijev ceniti pozive na mir, rekla je portparolka ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova u saopštenju u sredu.. „Uočili smo spremnost...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.