Hitna reakcija Moskve: Bombardujete suverenu državu. Preti ogroman konflikt

Izvor: B92, 26.Feb.2021, 09:25

Hitna reakcija Moskve: Bombardujete suverenu državu. Preti ogroman konflikt

Moskva -- Rusija odmah reagovala na vest da je američki predsednik Džo Bajden naredio da se izvedu vazdušni udari na Siriju.

Ruski senator i predstavnik Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov izjavio da je u pitanju bombardovanje suverene države, preneo je Sputnjik.

"Ovaj napad je mimo svih zakona, Sirija je suverena država. Ne isključujem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnost da se zvanični Damask obrati Savetu bezbednosti sa zahtevom da se o ovom napadu razgovara na hitnom zasedanju", rekao je on.

Džabarov je rekao i da je ovo veoma opasna stvar i da može dovesti do eskalacije situacije u celom regionu. "Ovo sve može dovesti do konflikta velikih razmera", upozorio je Džabarov.

Nakon njega oglasila se i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je saopštila da Rusija najoštrije osuđuje američki vazdušni napad u Sirij.

"Najoštrije osuđujemo takve akcije. Pozivamo na bezuslovno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije", rekla je Zaharova.

Ona je ponovila ruski stav da je svaki pokušaj pretvaranja sirijske teritorije u arenu za postizanje geopolitičkih poena neprihvatljiv, prenosi Tas.

Kremlj je saopštio da pažljivo prati situaciju u Siriji i da je u stalnom kontaktu sa sirijskim vlastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HITNA REAKCIJA MOSKVE: Moguć konflikt velikih razmera, Amerika je upravo bombardovala suverenu državu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021

Rusija odmah reagovala na vest da je američki predsednik Džo Bajden naredio da se izvedu vazdušni udari na suverenu državu..Ruski senator i predstavnik Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov izjavio je da je u pitanju bombardovanje suverene države...- Ovaj napad je mimo svih zakona, Sirija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.