Hemofarm putuje u Torino na F8

Izvor: B92, 30.Mar.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm putuje u Torino na F8

Košarkaši Hemofarma putuju u utorak u Torino gde u četvrtak počinje završni turnir Evrokupa.

Protivnik Vrščana u četvrtfinalu biće moskovski Dinamo, a trener Hemofarma Stevan Karadžić rekao je u izjavi za B92 da njegov tim u Torinu igra protiv jednog od favorita za osvajanje ovog takmičenja. "Susrećemo se sa jednim od favorita za osvajanje ovog takmičenja. Uprava Dinama je mnogo uložila u ovaj tim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Njima je lakše da preko Evrokupa uđu u Evroligu, s obzirom da Rusija daje samo jednog predstavnika, a to mesto je rezervisano za CSKA. Dakle, oni su uložili mnogo sredstava da osvoje ovo takmičenje i tako se plasiraju u Evroligu, što je svima i cilj. Dobro su popunjeni na svim mestima. Imaju tri bivša NBA igrača i neće nam biti nimalo lako."

Ipak, Karadžić smatra da njegov tim ima šansu protiv Dinama.

"Međutim, mi smo spremni da se pokažemo u najboljem svetlu. S obzirom da se radi o samo jednoj utakmici, iznenađenja su moguća. Mi moramo da nadmašimo svoje mogućnosti da to eventualno bude dovoljno za senzaciju. To bi zaista predstavljalo senzaciju da mi izbacimo Dinamo u ovom sastavu i u ovom trenutku. Dinamo je zaista u velikoj formi. Pre tri dana je dobio 26 razlike Uniks iz Kazanja i to dovoljno govori o jačini našeg protivnika", rekao je Karadžić za B92.

Trener Vrščana dodao je i da je zdravstveni bilten tim dobar. Povređeni Vladan Vukosavljević počeo je da trenira i putuje u Torino, ali neće biti u sastavu. Njegov povratak očekuje se na startu Superlige Srbije.

Direktor kluba iz Vršca Marko Ivanović rekao je da se nada da će u Torinu ostati što duže iako prvu utakmicu igraju protiv Dinama iz Moskve, jedine neporažene ekipe u dosadašnjem takmičenju.

"To, možda, u ovom trenutku izgleda teško, ali za nas je olakšavajuća okolnost. Bogati timovi, u koje ne ubrajam nas i Zadar, opterećeni su osvajanjem Evrokupa, a mi na završni turnir idemo apsolutno rasterećeni", rekao je Ivanović.

Mladi centar Hemofarma Milan Mačvan (19) u Torinu će primiti laskavo priznanje "Igrač u usponu".

"Priznanje mi mnogo znači, ali isto toliko me i obavezuje. Ne bih to uspeo bez saigrača i poverenja trenera", rekao je Mačvan.

Pored duela Hemofarm – Dinamo (18h), u četvrtak će biti odigran i meč Beneton – Lijetuvos Ritas. Narednog dana na programu su i preostala dva četvrtfinala. Pamesa igra protiv Himkija, a Bilbao protiv Zadra. U polufinalu se sastaju pobednici prvog i pobednici drugog dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić: Hemofarm rasterećen u Torinu

Izvor: Mondo, 30.Mar.2009

Košarkaši Hemofarma u četvrtak će na početku Fajnal ejt turnira Evrokupa odmeriti snage sa favorizovanim Dinamom iz Moskve i pokušati da iznenade sve plasmanom u polufinale.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.