Harčenko ponovio poziv Dačiću da poseti Moskvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2021, 18:18

Harčenko ponovio poziv Dačiću da poseti Moskvu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je na današnjem sastanku sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom izrazio zahvalnost na pomoći koju je Rusija pružila Srbiji tokom pandemije, posebno ističući važnost isporuke vakcine Sputnjik Ve i izrazio nadu da će uskoro biti realizovane nove isporuke.

Dačić i Bocan-Harčenko su, kako se navodi u saopštenju, razgovarali o aktuelnoj situaciji, zdravstvenim i ekonomskim posledicama koje je pandemija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korona virusa uzrokovala u čitavom svetu, kao i o izazovima u političkoj sferi i međunarodnim odnosima sa kojima se Srbija suočava.

Bocan-Harčenko je ponovio pozive Dačiću da uskoro poseti Rusiju, koje su mu uputili predsednik Državne dume Federalne skupštine Rusije Vjačeslav Volodin i predsednica Saveta federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko.

"Imajući u vidu ubrzani proces vakcinacije koji je u toku kako u Rusiji, tako i u Srbiji, sagovornici su se složili da bi poseta mogla biti realizovana u skorijem periodu", navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Ivica Dačić,   Ambasador Rusije,   Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.