Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOROR U MOSKVI Student naručio ubistvo sestre i roditelja da bi došao do nasledstva

Moskovska policija uhapsila je dvojicu tinejdžera zbog ubistva dvanaestogodišnje sestre jednog od njih. Kako navode ruski mediji, ubica ima 17, a mladić koji je naručio ubistvo svoje sestre i roditelja 18 godina.

Ubistvo se dogodilo u Belorečenskoj ulici, na jugoistoku ruske prestonice. Preklanu devojčicu u lokvi krvi našao je otac koji se vratio s posla.

Kako navode nezvanični izvori iz istrage, ubica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dobio ključeve stana od žrtvinog brata i u stanu je zatekao njegovu sestru. U istrazi postoje dve verzije, da je mladić naručio ubistvo sestre i roditelja, ali i da su brat i sestra zajedno naručili ubistvo oca i majke, a da se ubica posvađao sa devojčicom i ubio je, posle čega je pobegao ne ispunivši dogovor da ubije i roditelje.

Motiv ubistva je nasledstvo, navode ruski mediji. Mladić čija je sestra ubijena studira u Moskvi i zapao je u novčane probleme. Pošto porodica ima tri stana, rešio je da preuzme nasledstvo posle smrti roditelja, jedan stan da proda kako bi se izvukao iz novčane krize, jedan da da ubici kao kompenzaciju za počinjeno ubistvo, a jedan da ostavi sebi.

Kako je pokazala istraga, mladić je ubicu angažovao preko društvenih mreža.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.