Gugl platio Rusiji kazne u iznosu 455 hiljada dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 16:52

Gugl platio Rusiji kazne u iznosu 455 hiljada dolara

Kompanija Gugl platila je Rusiji više od 32 miliona rubalja (455.079 dolara) na ime kazni izrečenih zbog toga što nije brisao sadržaje koje Moskva smatra nezakonitim, saopštili su američki tehnološki div i ruski regulator nakon današnjih razgovora.

Rusija je prošle nedelje najavila da će krajem meseca kazniti Gugl s određenim procentom godišnjeg prihoda kompanije u toj zemlj, jer više puta nije ispoštovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahteve vlasti za brisanjem zabranjenih sadržaja na svom pretraživaču i Jutjubu, prenosi Rojters.

Ovo je, prema navodima britanske agencije, do sada najstroža mera Moskve u pokušajima da obuzda strane tehnološke kompanije.

Vasilij Piskarev, poslanik koji je na čelu parlamentarne komisije za istrage o stranom mešanju u stvari Rusije, rekao je danas da su predstavnici Gugla izrazili želju da se uključe u dijalog i da je kompanija platila više od 32 miliona rubalja na ime neplaćenih kazni, prenele su ruske novinske agencije.

Marko Pančini, direktor u Jutjubu za odnose sa državnim organima u regionu Evrope, Bliskog istoka i Aftike (EMEA), napisao je u blogu na veb sajtu kompanije da je Gugl izmirio na vreme sve kazne koje su na snazi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Gugl" morao da plati kaznu Rusiji

Izvor: RTS, 25.Okt.2021

Američki tehnološki gigant "Gugl" morao je da plati Rusiji kaznu od 32 miliona rubalja (455.079 američkih dolara) jer nije izbrisao sadržaje koje Moskva smatra nelegalnim. . Prethodne nedelje Rusija je saopštila da će tražiti od "Gugla" da joj plati kaznu – procenat...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.