Grimase evropskih zakona

Izvor: Vostok.rs, 07.Dec.2012, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grimase evropskih zakona

07.12.2012. -

Odvojiti dete od rođene majke- za tako nešto neophodno je imati zaista kameno srce. A od žene odvojiti odojče, to je postupak koji izlazi iz okvira opšteprihvaćenih normi. Ali, zašto se to dešava u Evropi danas?

Situacija sa Ruskinjom Anastasijom Zavgorodnom, koja živi u Finskoj, od koje su lokalni organi vlasti uzeli četvoro dece, pri čemu je jedno novorođenče, izazvala je mnogo pitanja od strane ruskih diplomata i međunarodnih eksperata u vezi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << razlozima koji su motivisali finske vlasti da učine takav korak. Ako se uzmu u obzir trenutni odnosi Moskve i Helsinkija, teško da se može ova situacija razmatrati kao nekakav politički demarš. Druga je stvar to što je juvenilna justicija u Finskoj danas postala uspešni instrument za izvlačenje dohoda iz budžeta zemlje, rekao je „Glasu Rusije“ finski pravnik Johan Bekman:

- Juvenilna justicija je danas kod nas potpuno privatizovana. Nažalost, ne postoje zvanični podaci, ali negde oko 600 privatnih firmi se bavi danas podizanjem dece. To je biznis, to je novac. Kako bi se zaradilo više novca, neophodno je imati što više dece. Zato, kada dete stigne u privatni dom za decu, počinju da mu „ispiraju mozak“ kako to dete samo ne bi poželelo da se vrati roditeljima.

I pitanje zaista stoji- zašto u jednoj tako civilizovanoj i demokratski ustojenoj zemlji kao što je Finska, postoji tako surovi zakon? Zašto norme ovog zakona ne ostavljaju nimalo čovečnosti i ostavljaju mesta da se na deci zaradi novac? Johan Bekman pokušava da odgovori na ovo pitanje:

- Na prvom mestu- to je duhovna kriza. To je posledica državnog ateizma i posledica feminizma. To je negiranje značenja porodice kao društvene institucije. To je rat protiv dece, porodice itd. Mislim, da je sa tim feminizmom Evropa preterala. Kao otac, treba li da se osećam krivim što živim sa svojom ženom i decom? Ispada da je to kao neki prestup.

Zaista, stremljenje ka ravnopravnosti ponekad se javlja u takvom obliku da postaje nejasno- kako do takvog stadijuma može da dođe jedno zdravo i bogato društvo? Situacija sa jednim švedskim obdaništem gotovo izaziva smeh- tamo su naime sve dečake i devojčice podveli pod kategoriju srednjeg roda, kako ne bi došlo do „zamki seksističkih stereotipa“. To je, po mišljenju švedskih pedagoga, trebalo da pomogne deci da svetgledaju bez opterećenja i predrasuda. Ako su odrasli u mogućnosti sami da biraju da li će biti liberalno ili tradicionalno nastrojeni, nastojanje da se deci od malena odrede pogledi na svet, može da dovede do ozbiljne krize u evropskom društvu.

Izvor: Glas Rusije, foto: «Vesti.Ru»    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.