Gori Sao Paulo! Žo vratio titulu Korintijansu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 16.Nov.2017, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gori Sao Paulo! Žo vratio titulu Korintijansu (VIDEO)

Slavni klub obezbedio naslov šampiona Brazila tri kola pre kraja

Bivši napadač Mančester Sitija Žo omogućio je noćas Korintijansu da proslavi sedmu titulu šampiona Brazila nakon ubedljive pobede nad Fluminenzeom od 3:1.

Najbolji strelac tamošnjeg prvenstva sa 18 golova, dva puta je matirao golmana gostiju, pa je klub iz Sao Paola overio novu šampionsku titulu tri kola pre kraja takmičenja u Seriji A. Inače, Žo se na početku sezone vratio iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kine u matični klub u kojem se preporodio.

Prethodni put Korintijans je bio prvak 2015. godine i to pod vođstvom aktuelnog selektora Brazila Titea, a sa četiri naslova šampiona osvojenih posle 2000. godine, najbolji je klub u novom veku u brazilskom fudbalu.

Do titule ih je, zanimljivo, predvodio trener Fabio Karilje, koji je prethodnom treneru-šampionu bio pomoćnik, a bili su prvi u konkurenciji Gremija, Palmeirasa i Santosa.

Fluminenze je bolje otvorio utakmicu i poveo preko nekadašnjeg štopera Napolija Henrikea već u drugom minutu. Dugo je trebalo Korintijansu da se opasulji, a onda je magični Žo u 47. i 49. minutu totalno preokrenuo rezultat pre nego što je Žadson stavio tačku u 84. na šampionski trijumf.

Logično, sa poslednjim zviždukom glavnog sudije nastalo je slavlje na Areni Korintijans koje se kasnije prenelo i na ulice Sao Paula.



BRAZIL 1 - tabela

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Korintijans je novi šampion Brazila

Izvor: RTS, 16.Nov.2017

Pobedom nad velikim rivalom Fluminenseom (3:1), Korintijans je osvojio titulu šampiona Brazila, sedmu u svojoj istoriji. . Korintijans je tri kola pre kraja prvenstva stekao nedostižnih deset bodova prednosti u odnosu na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.