Izvor: Vostok.rs, 26.Avg.2023, 12:37

General Kastratović u Moskvi i Minsku: SAD vraćaju fašiste u Evropu, a teror nad kosmetskim Srbima je kao nad Rusima u Donbasu

Agencija RIA Novosti beleži njegovu izjavu da uz pomoć SAD, Albanci sa Srbima na Kosovu i Metohiji rade isto ono što je kijevski režim radio sa Rusima u Donbasu od 2014. godine.
„Na teritoriji takozvanog Kosova, Albanci uz pomoć SAD rade isto ono što je kijevski režim radio sa Rusima u Ukrajini od 2014. Ali Putin je odlučio da zaštiti tamošnje Ruse primenom strategije preventivnog udara i pokretanjem specijalne vojne operacije“, rekao je Kastratović na marginama Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti.
Beloruska državna agencija BELTA opširno izveštava o njegovom istupanju na plenarnoj sednici II Međunarodnog antifašističkog kongresa ističući izjavu da su SAD posle rata obučavale fašiste i vraćale ih u Evropu radi osvete.
„Evropa ne slavi Dan pobede u Drugom svetskom ratu, već samo Dan sećanja. To se radi kako bi se umanjio značaj Pobede i sakrila istina o fašizmu i nacizmu. Fašističke snage koje su poražene u ratu u Drugom svetskom ratu, našle su utočište u SAD. Tamo su obučavani, nakon čega su sistematski vraćani u Evropu da nastave ono što nacisti nisu uradili 1939-1945. Uključeni su u američki program Zapada protiv Istoka u cilju lakšeg pokoravanja Rusije. Posle toga, Amerikanci planiraju da grade međunarodne odnose na osnovu sopstvenih interesa“, rekao je Luka Kastratović.
Iza američke borbe za demokratiju i slobodu čoveka, smatra srpski general, kriju se dvostruki standardi. „SAD u međunarodnim odnosima ne teže saradnji, već dominaciji. One su, između ostalog, planski razbile SSSR i Jugoslaviju, ujedinile Nemačku i pokušavaju da unište Rusiju. Rečju „raspad“ one pokušavaju da prikriju svoje učešće u razbijanju i uništavanju država. Razbijanjem SSSR i Jugoslavije formirane su nove države, a u nekima su se vratili fašistički režimi koji su poraženi u Drugom svetskom ratu“, naglasio je srpski general.
Luka Kastratović je podsetio da NATO nije uspeo da pokori Jugoslaviju, pa su 1999. godine započeli agresiju: „Tada smo bili sami, a u agresiji je učestvovalo 19 najjačih država sveta. Treba podvući da se narodi Belorusije i Srbije među sobom odlično razumeju i poštuju. Osobito cenimo postupke predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka koji je posetio Srbiju tokom NATO agresije. O tome kod nas pišu knjige. Poseta Aleksandra Lukašenka Srbiji postala je poruka generacijama da razvijaju prijateljstvo između srpskog i beloruskog naroda“, smatra on.
RIA Novosti

Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.