Francuski senator: Bojkot Dana pobede - nezahvalnost prema Rusiji

Izvor: Večernje novosti, 03.Maj.2015, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski senator: Bojkot Dana pobede - nezahvalnost prema Rusiji

Odluka evropskih lidera da ne učestvuju na Paradi pobede u Moskvi 9. maja je izraz nezahvalnosti prema Rusiji, napisao je francuski senator Iv Pozo di Borgo na svom tviter nalogu. „Britanci, Amerikanci i Rusi su spasili Evropu 1945. godine. Kakva nezahvalnost bojkotovati 70. godišnjicu ove pobede“, poručio je Iv Pozo di Borgo, potpredsednik komisije francuskog senata za međunarodne odnose, odbranu i oružane snage. On je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da je više od 20 miliona građana Sovjetskog saveza poginulo u Drugom svetskom ratu. Portparol Kremlja Dmitri Peskov saopštio je da će paradi u Moskvi povodom Dana pobede prisustvovati blizu 30 šefova država i vlada. Nemačka kancelarka Angela Merkel, kao i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, njegov češki kolega Miloš Zeman i slovački premijer Robert Fico poručili su da neće prisustvovati svečanosti. (Izvor: sputniknews.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Francuski senator: Bojkot Dana pobede - nezahvalnost prema Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 04.Maj.2015, 09:08

04.05.2015. -..Odluka evropskih lidera da ne učestvuju na Paradi pobede u Moskvi 9. maja je izraz nezahvalnosti prema Rusiji, napisao je francuski senator Iv Pozo di Borgo na svom tviter nalogu...„Britanci, Amerikanci i Rusi su spasili Evropu 1945. godine. Kakva nezahvalnost bojkotovati 70. godišnjicu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.