Forum „Nova epoha u novinarstvu: Rastanak s mejnstrimom“

Izvor: Vostok.rs, 07.Jun.2016, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum „Nova epoha u novinarstvu: Rastanak s mejnstrimom“

Medijski stručnjaci iz više od 30 zemalja učestvovaće na Međunardonom forumu „Nova epoha u novinarstvu: Rastanak s mejnstrimom“ u Moskvi, organizovanom povodom 75. godišnjice od osnivanja Sovjetskog informacionog biroa, danas medijskog giganta RIA Novosti.

Kine, Jermenije, Egipta, Azerbejdžana, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih domaćin će biti ruska medijska kuća MIA „Rusija Sevodnja“.

Forum će biti otvoren temom „Novinar u vremenu posle mejnstrima“, gde će ruski i strani stručnjaci analzirati trendove medijskog tržišta, razmatrati karakteristike takozvanog postmejnstrim doba i pokušati da otkriju zakonitosti njegovog razvoja.

Prisutnima će se obrati generalni direktor MIA „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov, pomoćnik ministra za komunikacije i medije Rusije Aleksej Volin, ali i generalni direktori i glavni urednici ostalih poznatih svetskih agencija.

Očekuje se da na marginama foruma bude potpisan veliki broj sporazuma o saradnji između vodećih međunarodnih medijskih kuća.

Forum će pokušati da ponudi odgovore na pitanja o procesima koji se odvijaju u savremenim medijima širom sveta: Koji su profesionalni standardi za medije postmejnstrim ere? Kako razviti nove medije? Koji faktori i tehnologije određuju rad novinara? Gde sloboda proizvodnje informacija počinje, a gde se završava? Kako su internet, mediji i digitalni projekti ugrađeni u novu medijsku realnost?

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predlog iz Libana: Ruski i arapski mediji da formiraju svoj blok

Izvor: Vostok.rs, 07.Jun.2016

Predsednik saveta direktora libanske medijske grupe „Majadin TV Hasan“ Ben Džidu smatra da ruski i arapski mediji treba da formiraju informativno-novinarski blok kako bi se suprotstavili uticaju i monopolu zapadnih medija.. . „Smatram da je za ovaj forum izabrana veoma važna tema. Pokušavamo,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.