FILMSKA DRAMA NA AERODROMU NIKOLA TESLA: Carinici otvorili torbu Rusa, unutra ih dočekalo – OVO! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Avg.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FILMSKA DRAMA NA AERODROMU NIKOLA TESLA: Carinici otvorili torbu Rusa, unutra ih dočekalo – OVO! (FOTO)

Carinici su 19. avgusta 2016. godine, na aerodromu Nikola Tesla zaplenili prepariranu glavu zaštićene vrste vuka (Canis lupus). Prepariranu glavu pokušao je da bez odgovarajućih CITES dozvola u našu zemlju unese ruski državljanin, koji je danas u podne doputovao letom iz Moskve.

On se po preuzimanju prtljaga uputio u zeleni kontrolni prolaz, namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli. Pošto je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zaustavljen, u njegovom prtljagu je pronađena preparirana vučja glava.

Vuk (Canis lupus) je zaštićena vrsta Konvencijom o međunarodnom prometu ugroženim vrstama divlje faune i flore (CITES) i za svaki vid prekograničnog prometa potrebno je prethodno pribavljanje odgovarajućih CITES dozvola od nadležnih državnih organa.

Foto: MUP Srbije

U cilju sankcionisanja prestupa i daljeg postupanja sa privremeno oduzetim primerkom, Uprava carina je predmet prepustila u dalju nadležnost republičkim inspektorima za zaštitu životne sredine.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U prtljagu putnika iz Moskve pronađena vučja glava

Izvor: RTS, 19.Avg.2016

Carinici na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" zaplenili su prepariranu glavu zaštićene vrste vuka (Canis lupus),saopštila je Uprava carina Srbije. . Prepariranu glavu zaštićene vrste vuka pokušao je bez odgovarajućih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.