Evro dostigao istorijski maksimum u Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro dostigao istorijski maksimum u Rusiji

MOSKVA - Kurs evra na ruskom Moskovskom međubankarskom deviznom trzištu danas je pobio sve rekorde, dostižući sumu od 40,27 rubalja.

Zvanični kurs koji je za danas ustanovila Ruska banka je 38,7 rubalja za jedan evro, dok je na zatvaranju jučerašnje sesije evro porastao do 38,88 rubalja. Time je evropska valuta poskupela na čitavih 1,57 rubalja, u odnosu na zvanični kurs, i za 1,39 rubalja na tržištu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U isto vreme, kurs dolara u odnosu na rublju se praktično nije izmenio, i sredinom dana njime se trgovalo na nivou od 27,54 rublje za dolar.

Takav pad rublje u odnosu na evro i jedva primetan u odnosu na dolar objašnjava se delovanjem Ruske banke, koja postepeno sprovodi "mini devalvaciju" rublje.

Eksperti takođe smatraju da se pad nacionalne valute može objasniti i oštrim poskupljenjem evra na svetskom deviznom tržištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.