Erdogan stigao u Moskvu na razgovore sa Putinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan stigao u Moskvu na razgovore sa Putinom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stigao je danas u Moskvu na razgovore sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom o Siriji.

AP navodi da se ova poseta događa u vreme kada se Turska i Rusija "cenjkaju" oko zona na kojima će imati uticaj u ratom razorenoj Siriji.

Lideri ove dve zemlje dele snažno protivljenje vojnom prisustvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SAD u Siriji, navodi američka agencija i dodaje da oni to prisustvo vide kao prepreku za ostvarenje njihovih uticaja.

Oni su, navodi se, pozvali na povlačenje SAD i pozdravili odluku američkog predsednika Donalda Trampa o povlačenju američkih snaga iz Sirije.

Međutim, iako su se Rusija i Turska udružile sa Iranom kako bi izdejstvovale mirovni sporazum za Siriju, njihovi interesi se često suprotstavljaju, pošto obe strane teže ostvarenju sopstvenog uticaja na toj teritoriji, navodi američka agencija.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan stigao u Moskvu kod Putina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jan.2019

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je Moskvu gdje se susrijeće sa kolegom Vladimirom Putinom i razmatraju prijedlog Ankare o stvaranju "sigurne zone" na sjeveru Sirije. U saopštenju Kremlja se navodi da će Putin i Erdogan "razgovarati o procesu razješenja u Siriji kao u ključnim aspektima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.