Emanuele, a da ti saveznici daju oružje sa osiromašenim uranijumom?

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 13:02

Emanuele, a da ti saveznici daju oružje sa osiromašenim uranijumom?

Moskva -- Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je na Telegramu reči francuskog predsednika Emanuela Makrona o pobuni u Rusiji.

Naime, Makron je rekao da "pobuna u Rusiji" (koja je trajala oko jedan dan) "pokazuje nesuglasice koje postoje unutar zemlje, slabost njene vojske i pomoćnih snaga".

Ona je ukazala na aktuelne vesti koje dolaze iz Francuske o neredima, sukobima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa policijom, pljačkama, gubitku kontrole nad situacijom od strane vlasti, brojnim hapšenjima.

"Treća noć nasilja u Francuskoj. Samo ovde nije reč ni o trećoj noći ni o drugom danu. Peta republika pod Makronom je već dugi niz godina u groznici – sa periodičnim kratkim remisijama", napisala je Zaharova.

Ona je navela primere protesta "žutih prsluka" koji su francuskim gradovima naneli milionske štete, ili izlazak stotine hiljada ljudi na ulice Pariza, Marselja i drugih gradova zbog penzione reforme, pokazujući time, podvlači ona, razjedinjenost vlasti i društva.

"Makron se redovno obraća naciji, ali njegov rejting stalno opada", istakla je ona.

"Poštovano francusko ministarstvo spoljnih poslova. Za nekoliko nedelja trebalo bi da se održi još jedan samit NATO-a u Viljnusu, izgleda da će ići i vaš šef, koji je obećao podršku Zelenskom. Čula sam i da će biti reči o situaciji u Rusiji. Ako je tako, preporučujem vam da tema predstojećeg samita bude: nesuglasice u Francuskoj, slabost francuske vojske i pomoćnih organa. Možda će vam partneri i saveznici pomoći: snabdeće Francusku oružjem sa osiromašenim uranijumom kako bi zaštitili policiju od naroda, ili narod od policije, to je na vama", objavila je ona i dodala:

"Inače, mi se borimo protiv neprijatelja, a vi u Francuskoj se borite jedni protiv drugih".

Podsetimo, najmanje 667 osoba je uhapšeno širom Francuske zbog učešća u nasilnim nemirima zbog ubistva alžirskog tinejdžera u predgrađu Pariza, a francuski predsednik Emanuel Makron održaće danas novi hitan sastanak vlade o tom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Finska bezumno ponavlja politiku pokrovitelja NATO-a - Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 30.Jun.2023

Helsinki bezumno ponavlja stavove o politici NATO-a od kada su se pridružili Severnoatlantskoj alijansi u aprilu, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova petak.. Zaharova je istakla izvod iz novog programa finske vlade koji ukazuje da će „zemlja u pružanju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.