Finska bezumno ponavlja politiku pokrovitelja NATO-a - Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 30.Jun.2023, 18:41

Finska bezumno ponavlja politiku pokrovitelja NATO-a - Zaharova

Helsinki bezumno ponavlja stavove o politici NATO-a od kada su se pridružili Severnoatlantskoj alijansi u aprilu, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova petak.
Zaharova je istakla izvod iz novog programa finske vlade koji ukazuje da će „zemlja u pružanju inostrane pomoći zemljama u razvoju od sada biti vođena ozloglašenim \'poretkom zasnovanim na pravilima\' koji Zapad diktira celoj svetskoj zajednici", uz napomenu da Helsinki namerava da prekine „finansijsku pomoć afričkim zemljama koje podržavaju Rusiju“. „Ovo je još jedan dokaz da je Finska, u kontekstu svog pristupanja NATO-u, bezumno "papagajala" svoje nove severnoatlantske pokrovitelje, dok je potpuno izgubila svoju nezavisnost“, izjavila je Zaharova.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.